2009. szeptember 20., vasárnap

RAPE!

Yasuharu Hasebe, 1976 japán


Az OKASU! (RAPE!) időrendben a pár hónapja távozott (1932-2009) veterán rendező rapistasággal kapcsolatos témájú –tartalmilag nem összefüggő- szériájának első darabja, egyben elindítója a Nikattsu-fémjeleze roman-porno égisze alatt obszcénkedő violent-pink filmek dömpingjének (filmlista: itt), melyek szoftcore mértékű erotikával, és harsány erőszakkal szórakoztatták a mozikba csábított közönséget. Itt a blogon említve lett az ASSAULT! JACK THE RIPPER (1976), a RAPE! 13th HOUR (1977), és talán még sorra kerülhet az OSOU! (ATTACK! 1978) valamint a YARU! (RAPING! 1978) is Hasebe sorozatából.


A mélabús szaxizenével megtámogatott kezdő képek egy zsebkés élezését mutatják, érdekesen effektezett, amolyan „művészi” stílusban, egyúttal sejtetvén, hogy véletlenül sem könnyed vígjátékra kell számítanunk. A mesterien fotografált mozi főszereplője a kezdetben szűzies, fiatal és csinosnak mondott könyvtárosnő, ki több ízben is véletlenül szemtanúja lesz munkahelyén egy-egy suttyom pásztorórának, melyeket a kollégák ejtenek meg a színfalak mögött, laza levezető edzés gyanánt oldván a munka monotonitását..


Éjjel, hazafelét tartva a lépcsőház liftjében brutális módon megerőszakolja egy bűnöző, kinek bőrjakós, mondhatni zsánerfigurája akár egy Sergio Martino féle gialloból lépett volna ki, majd életben maradva (naná) hazabotorkál, ruhástól áll a zuhany alá lemosni magáról a szennyet - szomorkás zene. Természetesen ettől kezdve változik meg hozzáállása a szexes témához, sejteni lehet, hogy milyen irányba: mosolytalan arckifejezése mögött perverz élvezetet lel, abban, ha…


A 3 idáig ismertetett rész legjobbja, a legelső. Mario Bava európéer stílusa talákozik japánnal, sleazy-erotikával - eredeti japánból, nagyon tetszett, kösz!



Nincsenek megjegyzések: