2010. január 3., vasárnap

DARK LOVE: RAPE

Katsuya Matsumura, 2008 Japán


Nem olyan régen történt, hogy csalódnom kellett Matsumura ALL NIGHT LONG sorozatában, azért gondoltam mégiscsak óvatosan kölcsönkérem a korongot, időrendi sorban a következő munkáját a DARK LOVE: RAPE-t. Lássuk csak, egész tűrhető a film, sokkal jobban sikerült, mint az ócsárolt ALL NIGHT 4-5 rész. Tematikájában beleillik a rendező 8-10 művébe, azaz, stílusában a megszokott kényes dolgok.


Ezúttal – nem hátrány – az erotika irányába lengett ki az inga mutatója. Egy széparcú, szelíd (nem igazi, de elviselhető mellű, és ha már itt tartunk, lapos seggű) főszereplő hölgy teszi a filmet még érdekesebbé. Éppen új lakásba költözik, természetesen nem is sejti, hogy egy nem szép arcú, de nem is szelíd pszihó figyeli meg a modern apartmanház lakóinak (nemi) életét, beépített kamerarendszer segítségével. Így legalább nem kell blindre mennie, jól lecsekkolja a nőt, mielőtt elrabolná.


Nagyjából ennyiben ki is merül a szkript fortélyos csavarossága. A monoton hangon zümmögő férfi - láncoskutya - szedegeti áldozatait, 1-2 füles elcsattan, pár kobak bekoppan, mígnem belebotlik az új lakóba, a szilikonos helyeskébe. Vele egy idő - kisebb keménykedés - után kezd költőivé válni a hangulat, lassított felvételben poroszkáló szeretkezéseik rendkívül szórakoztatóak, hol van ez a mozi első felében kibontakozó rémtörténethez képest? Színvonalasan fotózott romantic-porn, kultúrált fajta, néhol szürreálisra véve, mint egykor a jó kis hetvenes években! Abszolút szoft.

Végül bepillanthatunk a lelkisérült gyermekkori traumájába, majd egy könnycseppes csattanó a végén. Vagy kettő?















--------

Nincsenek megjegyzések: