2009. április 5., vasárnap

ASSAULT! JACK THE RIPPER

Yasuharu Hasebe, 1976 Japán


A hetvenes évek japán ’violent pink’, a horrort és szexet mixelő filmjeinek sokasága lassacskán DVD kiadásra kerül, már nem csak az egyik csúcspontot jelentő BEAUTYFUL GIRL HUNTER érhető el, hanem ezúttal az ASSAULT! is, amely elég jó darab hogy pár mondatban szóljunk róla, igaz a fent említett, a Steppenwolf blogon is megszólaltatott remekmű nyomába nem lép. A régebbi korszak igényessége jellemzi ugyan a hasfelmetsző Jack ázsiai verzióját, bennem mégis az ALL NIGHT LONG (lásd: szintén e blogon) modern nihilizmusát vetíti elő, durva realizmusa mentes a művészies álmodozástól, és a humor minimális jelenléte sem érhető tetten, csak a téboly és a brutalitás.



A szép étteremben dolgozó arrogáns pincérnő és a bárgyú cukrászfiú összejönnek egy esős éjszakán, amikor a srác hazavinné a kerekképű lányt, de útközben egy zavarodott (itt már kezdődik: lenge öltözet, kés, vér és borotvapenge) stopposlány fordítja közös sorsukat a torz irányba. Vagy csak véletlenül okozott halálával indítja el a „kedves” pár eszement ámokfutását.



Szigorú gyilkosságsorozat veszi kezdetét, a fiatalember talán most talált önmagára? Minden közös gonosztett után szexelnek egy jót, a lány kifejezetten beleszeret az őrült sovány/szemüveges gyilkosba, aki egyre magabiztosabb, természetesen gátlások és erkölcsi gubancok miatt nem fáj a feje. Sőt késsel a kezében nagyobb jani, mint valaha.



A fiún egy örömlány kíméletlen kivégzése után már teljesen elhatalmasodik a homicidális-mánia, sorra szedi (persze hogy nőnemű) áldozatait, végül barátnője sem marad ki a sorból, őt is „leszúrja mint egy blökit”. Ebben a filmben nincsenek üldöző rendőrök, vagy ilyesmi… Heppi-jellegű zene, a főhős kését tisztogatva távozik a horizonton. Pont (.) és vége ;-(


~~~~~


Nincsenek megjegyzések: