2011. június 27., hétfő

INDECENT WOMAN

Siu-Kei Lee, 1999 Hong Kong


 ˇˇˇˇ

Kezembe került - az elsőre szemmel látható és jellegében tipizálható, kilencvenes évekbeli HK cat III erotic/thriller, a – „SZEMÉRMETLEN ASSZONY” című dévédé. Felismertem az „illetlen” főszereplőnő, Irene Yeung személyében a csinos Yeung Faan-t, kit a THE UNTOLD STORY 2 (1998) óta csodálok, könnyen lehet, hogy nem feltétlenül a sziporkázó tehetsége miatt. (1998-99-ben mintegy 10-15 filmben szerepelt, mindössze ennyi. De akinek ilyen arca van, abból ennyinek is örülni kell! ;-) Bár az is igaz, hogy egész jól alakítja – az említett filmzsáner – jellemzően álszentképű és igen veszélyes „szex-díváját”, ki nem mellékes módon őrült - időnként + szadista - tömeggyilkos. Isten mentsen meg a fajtájától!


Persze a gyönyörű Irénkének igen nyomós oka volt besokallni, hiszen gátlástalan üzletember férje, az abszolút szemétláda, még a főnökével is megerőszakoltatja szerencsétlent, kinek bosszú-története (ugyancsak jellemző módon) egy rendőrségi kihallgatás során „elevenedik meg”.  A zorall-arcú, rutinos rendező, egyben színészként a rangidős rendőrtiszt (Sergeant Li), állítólag 20 éves intenzív „mozizós” karrierje előtt a törvény másik oldalán állt, nem egy matyóhímzés-karakter, az tuti..


A vallomásban szereplő események egy véres bosszúhadjárat képeit mutatják, melyet – ez esetben – nem túl brutális módon tálalt, a nő által elkövetett gyilkos szekvenciák jelentenek. Gondolom először okosan megegyeztek, hogy hány százalék legyen az erőszakmérce egy mondjuk 100%-os THE UNTOLD STORY (1993)-hoz viszonyítva. És aztán megegyeztek egy lightos volumenben is, és az évtizedre jellemző – egyben színvonalbeli felhígulást mutató, teljesen felesleges és erőltetett – gyakori szoft-szex adagolásban. Jujdeszar.


Enyhén szpoileres szynopsisom a következő: az eltorzult elméjű asszony megmérgezi genyóláda férjét, feldarabolja, húsát megeteti az őt korábban kihasználó főnökkel, majd azt is elteszi láb alól.. Az ex-férj (néhai) ex-szertője (néhai2) következik, majd az örökké „lihegő” postás, és így tovább. Ezt a homicidális-szériát a kábé 20 percenként rendre bekacsintó szexjelenet színesíti. A zene nagyon eltalált középlassú tech-groove, illetőleg hangulatos ambient részek. Összességében ne is hasonlítsuk az INDECENT WOMAN-t egy őrült jó INTRUDER (1997)-hez (a zseniális filmről magyar nyelven itt és itt), mégis úgy gondolom, hogy ez a "bolondéria" egy laza megtekintést azért megérdemel.






 ˇˇˇˇ

 ˇˇˇˇ

Nincsenek megjegyzések: