2009. július 14., kedd

GO GO SECOND TIME VIRGIN


Koji Wakamatsu, 1969 Japán



Kicsit evezzünk Hong Kong-ból át Japánba, érdemes, legalább elmegy a maradék életkedvünk. Koji Wakamatsu munkásságáról valószínű, hogy lesz szó a továbbiakban is a steppenwolfon, már csak azért is, mert dekadens, gyászosan poroszkáló művei előfutárként aposztrofálhatók a modern nihilista japán horrorfilmek vonatkozásában, pl: ALL NIGHT LONG széria:

http://steppenwolfhu.blogspot.com/2008/08/all-night-long.html



Kezdetnek egy gang rape fekete-fehérben, nehogy véletlenül valami vidám dologra számítsunk. A japán lélek érzéke a dráma iránt a legerősebb, vajon miért? Ez a film a szép fotografálás és a zene telitalálatával együtt (ebben is van "slágergyanús" dal, mint a pink filmek többségében), olyan nyomasztó atmoszférával bír, hogy brrrr. Pár rövid jelenetet (az egyik legbloodybbat és a részeges szex-et) leszámítva black&white színben „pompázik” a film. Az urbánus-fíling boldogtalansága abszolút analóg a szereplők torz jellemével. Tulajdonképpen olyan túlzóak az elég jól megrajzolt karakterek, hogy mondhatjuk, itt senki sem normális.


A megerőszakolt lány, mint kiderül mazochista, és full dilló. A négy elkövető mellett volt egy szemüveges szemlélődő idióta is (már megint ALL NIGHT LONG), aki összebarátkozik a lánnyal, rövid beszélgetéseik - egy nagyvárosi háztetőn játszódnak zömében az események – öngyilkosságról és hasonló borús dolgokról szólnak. A srác is átesett egy hasonló erőszakon, beőrülései közben flash-backek erősítik meg elmezavarának múltbéli gyökereit, a fájdalmas emléket.


A fiú kitörései a gonosz banda tagjainak egyenkénti brutális lemészárlában manifesztálódnak, egy méretes konyhakés segítségével. Közben a fogyatékos barátnője mondogatja, hogy ugyan má’: vele is végezzen.

Végül is levetik magukat a háztetőről, gondolom a SUICIDE MANUAL 1-2 mozik újkori alkotói is látták ezt a perverz darabot.


Ezt a filmet csak azoknak ajánlom, kiknek rendben van a lelkületük és az agyuk, a tömény negatív tartalom miatt csak kiegyensúlyozott nézők nézhetik, hehe!


Nincsenek megjegyzések: