2010. május 13., csütörtök

CONFESSION OF A CONCUBINE

Yang Kwan, Chan Chi Hwa, 1976 Hong Kong



CHINESE TORTURE CHAMBER STORY, SEX AND ZEN és más sikeres, modern, pajzán hangvételű hongkongi filmek/sorozatok ősének tekinthető jelen írás témája a CONFESSION OF A CONCUBINE („Egy ágyas vallomása” más címen I WANT MORE! -> „Többet akarok!” – pl az IMDb-n csak így lehet megtalálni.) Tavaly év vége felé megjelent végre DVD-n, kétezer forintnyi dollárért kapható (Hong Kongból rendelhető, megéri!), nekem egyelőre a régi, de meglepően életteli képű VHS jutott, csak a kicsípett kockák minősége miatt mondom, a diszken valószínűleg egy kicsit élesebb lehet a "piktúra kontúrja".



A nyitány Ming dinasztia korabeli rajzokat, grafikákat láttat, értelemszerűen a historikus pornográfia bemutatásával. A taoista szex közismerten önálló műfajt képvisel, ezúttal pedig – formailag a ’60-as évek végi japán Teruo Ishii-filmek analógiájaként, azokra a mozikra (Shogun’s Joy, Orgies.., Harem..) emlékeztető - a kínai császári udvar sikamlós titkaiba pillanthatunk be.



A leendő ágyasok kiképzése rafinált módszerekkel edzi a lényeges női testtájékokat, melyekre a nagyfőnök szolgálata során lesz elemi szükség. A tanulás fiatal korukban kezdődik, tapasztalt oktatónők és beolajozott (nem naturál) testépítő-őrök társaságában, egy a cél, a legtökéletesebben tudjanak "idomulni". A hüvelyakrobatikán túl a feltétlen engedelmességet, mint lelki erényt is magukévá kell tenniük, bármi legyen is uruk kénye-kedve, akarata.



Az egyedi vonásokkal megáldott, széparcú Tanny Tien Ni (a legkirályabb Shaw-horrorok főhősnője, Black Magic, Hex, stb) az 55. percben tűnik fel a színen, és egy hosszú, gyönyörű erotikus jelenetben is szerepel. Illetve egy kínzós álom-szekvenciában, ahol (plakáttéma!) egy vontatott falovon ülve, alulról egy mechanikus pénisz csúszkál „benne”, fantasztikus ötlet… Ezt az 1 db exploitation-szadizmust - ami párszor előjön ezzel az idétlen falóval – leszámítva, egy kevés erőszakkal fűszerezett, cizellált, míves filmmel van dolgunk. Az érószi képsorok kifejezetten kultúráltak, olykor vicces, időnként egész hatásos is, bevallom majdnem bevadultam 1-2 résznél a szenvelgő-élvezkedő macskák láttán, de csak majdnem, mert kúúl pókerarc vagyok, haha!!




--------

--------

Nincsenek megjegyzések: