2011. április 4., hétfő

BUAYA PUTIH

Fritz G. Schadt, 1982 Indonézia

 ~~~


Itt az indonéz hamisítatlan bambuszerdei/falusi hangulat (a nők varrnak, dolgoznak – a családfő pipázik), ami többek között a kiváló LEECH WIZARD-ot is jellemezte. Ezúttal nem gusztustalan kágyillók (jujj! =>mélyzalai kifejezés a hétköznapi meztelen csigára) jelentik a veszélyforrást, nem is az ázsiai horrorfilmek favorizált fauna-mumusa a rusnya és töménytelen mennyiségű kígyó, hanem a második legkedveltebb állat a nagy fehér krokodil (~ buaya putih) csipegeti ártatlan áldozatait.




A gonosz krokodil valójában egy varázsló, ki változtatja halmazállapotát, éppen az adott szituációhoz igazodva. Itt megjegyezném, hogy a becserkészendő indonéz hölgyek kifejezetten helyesek és szemrevalóak, nemcsak az ismertebb keleti arcformákkal (kínai, japán, koreai) hasonlítva, hanem csodás glóbuszunk mindösszes asszony-karakter típusával. A fekete mágus egy csetepatét követően már fej nélkül, véres nyakcsonkkal ólálkodik, fehér és rücskös kézfejei árulkodnak állati szubsztanciájáról.




A súlyos fenyegetés legyőzésére szerződtetett puskás kroko-vadász, és a szokásosan zilált fejű, erdei fehér mágus is beveti tudományát. „Értelemszerű”, hogy a szép fiatal menyasszony is a démoni hatás alá kerül a fokozódó kísérteties tébolydában. Az olasz Carlo Maria Cordio (ABSURD) stílusában fogant szinti-effektek elég hatásosak, félelmetesek, de nem bírtam nem észrevenni a CÁPA zenéjének átemelését, melyet John Williams komponált. A blogon a hongkongi CROCODILE EVIL jelent némi hasonlóságot, bár testvériségében a honfitársak az igaziak, talán szóba hozom egyszer a Suzzanna főszereplésével készült, 1988-as évjáratú WHITE CROCODILE QUEEN-t is, ami ugyancsak igazi kuriózum lehet a távol-keleti horror/trash kedvelőinek.












 ~~~


 ~~~

Nincsenek megjegyzések: