2009. április 29., szerda

így gyarapodni gyűjtemény ;-)

LA LUPA MANNARA/WEREWOLF WOMAN ’1976


Mielőtt végképp elpityerednék, elmondom, hogy ezzel a műalkotással első ízben 1989-ben volt érkezésem találkozni, a szombathelyi Garasin laktanyában, kötelező katonai szolgálat alatt, narrátor nélküli német VHS verzióban (nem Blue-ray), fel is jegyeztem filmes naplómban az élményt. Tetszett, bár nem a világ legjobb farkasemberes filmje, az világos volt már akkor is. A CSMO (Csapat Művelődi Otthon) titkos videós találkái bizony számos remekbe szabott horrorfilm-élménnyel gazdagították amúgy is szeplőtlen fantáziámat. A „Farkasember Asszony”–ról azt sem tudtam, hogy olasz, de az érdekesnek tűnt, hogy asszony az ’elkövető’.


Húsz év elteltével nem volt szerencsém belebotlani az eposzba, pedig a rémfilmgyűjtési mániám nem hagyott alább, ha lehet mondani- fokozódott. Mígnem idén év elején volt szerencsém Olaszországban megvásárolni a Rarovideo kiadványát, La Lupa Mannarát.


Most pedig egy hibátlan eredeti német DVD jutott 200.-forintért a birtokomba (ár-érték arány..), igaz ez csak 1’22” perc, az olasz originál(t) 1’34” perces, a kép minőségét hasonlítsátok össze, az olaszon (angol felirattal) van az extrák között egy 20 perces riport a rendezővel, az italo-gagyi egyik királyával, Rino Di Silvestroval. (Az eredeti olaszért 30 dollárt is elkérnek.)


Kedves euro-kult kedvelő barátaim! Ha 10 éven belül nem ír valaki egy cikket erről a filmről ide a magyar nyelvű világhálóra, akkor felrobbanok dühömben! Én sajnos egy meggondolatlan fogadalmat tettem - gondolatban - szegény megboldogult ük-öreganyámnak, akit nem ismertem (és ez nekem szent!), hogy csak ázsiai filmekről írok a steppenwolfon. Érthető?


Az olasz DVD:


A német DVD:



1 megjegyzés:

© Deliria írta...

Heh,a francia cím "A nőstényfarkas elszabadul".Nekem is gyakrabban kellene nézegetnem azt a bizonyos oldalt,nemrég valaki hetvenes évekből visszamaradt dán pornókat árult,8mm-es tekercseken.
Ki tudja,lehet,hogy lesz nálam a WW. Vagy az,vagy az X-MEN 4.