2009. január 14., szerda

NIGHTMARES IN PRECINCT 7

R.: Herman Yau, 2001 Hong Kong


A fiatal karakán zsaru egy tolvajbandával lezavart összetűzés során egy fejlövés következtében kómába esik, két társa pedig életét veszti. 2 év elteltével szerencsésen felébred a mély álomból és ismét tiszta tudattal kezdheti újra az életét. Kezdhetné, mert Andy Hui elég jó színész ahhoz, hogy eljátssza a rendőrt aki már nem a régi, felébredése óta szellemeket lát.


Ezt fokozatosan fogja fel, a szóba elegyedők nem mindig hús-vér emberek. Beszélgetéseiket mobiltelefonjának használatát imitálva leplezi a közelben lévő élők előtt, mivel csak ő látja a jó karban levő pizsamás kísérteteket. Sőt még tanácsokat is kap a joviális túlvilágiaktól.

Szüksége is van tanácsadásra, mivel éppen egy szeriális rapista-killer ügyében nyomoz csekély sikerrel, aki ápolónőkre specializálta magát, afféle fetisiszta-goromba a lelkem.


A negyedik rendőrt a makiarcú Simon Lui alakítja, aki felerészben felelős a forgatókönyv megalkotásáért. A másik fél a rendező bűne, mert valljuk be a NIGHTMARES..csavaros volta ellenére közelsem akkora bomba, mint cum bleistift e blogon tavaly októberben tárgyalt EBOLA SZINDRÓMA című (az én olvasatomban) alap-anyag, szintúgy Herman Yau Lai To rendezésében.


Lágy fekvésű horror-thriller ez, a közepesnél erősebb színvonalon becsomagolva, meglehetősen érdekes befejezéssel, de nem olyan ízes stílusban előadva amiért ezeket a „lágy fekvésű” filmeket annyira szeretjük, szerintem jó pár jóval atmoszférikusabb "kisérteties" filmet kaptunk már a modern időkből keletről: JU-ON, RINGU.



Nincsenek megjegyzések: