2009. július 5., vasárnap

Drakula Hong Kongban + Kung Fu Zombie 2

Deliria beszél hozzátok, a Steppenwolf YouTube-felelőse. A 7 ARANY VÁMPÍR-t már ismeritek, most verjünk be még egy szöget a globalizált vámpírmítosz koporsójába a KUNG FU FROM BEYOND THE GRAVE(1982) segítségével. A KUNG FU ZOMBIE után ez volt az Eternal Films második agymenése, ami Sammo Hung trendszetterének, az ENCOUNTERS OF THE SPOOKY KIND-nak kungfu/vígjáték/horror koncepcióját gondolta tovább egészen extrém végletekig. Ezeknél hiperaktívabb kungfu filmet nem is nagyon láttam (legfeljebb Yuen Woo Ping taoist-fighter sorozata mérhető hozzájuk), és az export verzióhoz készült angol szinkron csak rátesz még egy lapáttal.
Az itt prezentált klipben Billy Chong és zombi haverjai szembeszállnak a gonosz taoista pappal. A papírpénz szellemidézés céljából való elégetése régi taoista trükk, így fordulhat elő, hogy a pap lángra lobbant egy kötegnyi amerikai(!) dollárt, és színre lép...Drakula!


Miközben KUNG FU ZOMBIE előzetest keresgéltem(hiába), ráakadtam erre a videóra, ami állítólag a KF ZOMBIE indonéz verziója. Több információval nem szolgálhatok, legfeljebb azzal, hogy ennek is a feledésbe merült, indonéz születésű martial artista, Billy Chong a főszereplője.

1 megjegyzés:

© Pusztai Farkas írta...

Hú, ezek aztán az igazán súlyos tételek!