2010. május 16., vasárnap

HUMAN HEAD TOFU SOUP

(AKA: There Is A Secret In My Soup/Ren tou dou fu shang), Yeung Chi Gin, 2001 Hong Kong

-------


Elöljáróban annyit megjegyeznék, hogy ezt a filmet csak teljesen stabil idegrendszerű és lelkiállapotú érdeklődőnek ajánlanám megnézni, annyira depresszív, lehangoló az összkép. Még véletlenül sincs egy kis fény az éjszakában, ez ténylegesen „hell on earth”. Ugyanúgy nyomozói feltárással kezdődik, mint ikertestvére, a hasonlóan antihumánus hangvételű HUMAN PORK CHOP, a mocskos „miliő” dekadens képei nagyjából előrevetítik milyen is lesz a következő nem egész másfél óra. Állítólag a valódi bűncselekmény helyszínén is forgattak, sztorijában szinte teljesen megegyező TOFU és a PORK CHOP megtörtént eseményeken alapul. A filmeket egy napon, 2001. január 5-én mutatták be a helyi mozik, a valóságos bűnténnyel kapcsolatos eljárás befejezése után egy hónappal (!)




2000. márciusában lepleződött le a hongkongi kriminalisztika történetének egyik legmegrázóbb esete. Egy fiatal, 23 éves lány (Maggie) elhagyja tróger, erőszakos férjét, barátnője (Pat) segítségével próbál alkalmi munkát találni, kinek a pasija (Rocky) történetesen piti gengszter, strici, így prostituáltat csinálnak belőle. A HUMAN PORK CHOP-ban (a harmadik komment érdekes!) drogfüggővé teszik, itt már arra sincs idő. Megtörténik az ominózus lopás a boss-tól, (kb. 100.000.- forintnyi az összeg, a mama orvosi ellátására kellett), majd „bosszúból” elkezdődik a vég nélküli szadista tortúra, melynek várható eredménye a lány halála lesz.




„Hello Kitty hulla esetének” is hívták az ügyet, mert a feldarabolt majd megfőzött áldozat koponyáját egy nagyméretű Hello Kitty plüssfigurába rejtették, mely ha a képernyőn feltűnik mindig ki van pixelezve, gondolom a gyártó nem vette volna jó néven, ha Ázsia egyik legnépszerűbb gyermek babáját ilyen ronda dologgal hozzák összefüggésbe. Végül a három embertelen sátánfajzatot életfogytig tartó börtönre ítélik, a kihallgatások alatt lassan minden rémtettüket elcsicsergik, a vallomások során - mely gerince a történetnek, realizálódik a vásznon a rettenetes cselekmény. A drog fertőjében őrjöngő vademberek láttán, a házimozizás után, jól esik kimenni az erkélyre friss levegőt szívni, és elgondolkodni azon, hogy vajon tudjuk-e igazán értékelni életünk apróbb szépségeit, vagy sem.





Horrorfilmként a HUMAN PORK jobban sikerült, három hajszállal veri a TOFU LEVESt.

-------

Nincsenek megjegyzések: