2009. október 23., péntek

THE BLOOD THIRSTY DEAD (a. REVENGE OF THE CORPSE)

Sun Chung, 1981 Hong KongSun Chung rendező nevével először a stílusos HUMAN LANTERNS (1982) révén találkoztam, majd jött a THE CRIMINALS széria több epizódja, direktori tehetségének korábbi bizonyítékai. A főszereplő pedig az indonéz származású Lo Lieh ki már a hatvanas évek végétől a Shaw Brothers sztárja, több mint 200 filmben játszott, ha belegondolunk, biztosan nem volt unalmas élete.


Nos, kezembe vettem ezt a „dvd”-t, gondoltam valami érett Shaw-horror ez a „Vérszomjas halott, avagy A hulla bosszúja”. Hát az is lett, csakhogy a szerény menüvel ellátott „dvd” egy tűréshatár alatti minőségű vhs-kópiát takart digitális verzióban. Jó-jó, szeretjük az obskurusság miatt (;-) a kicsit gyérebb képminőséget, hiszen nem mindent adtak ki dvd-n, szépen letisztítva, restaurálva az eredeti szalagokat. De ez, mint a válogatott képeken láthatjátok már élvezhetetlen minőség, pedig nagy kár! Remek gong tau témájú darab, azokból a klasszikus időkből..


A film temetőillatú történetében a feleség és szeretője által meggyilkolt rendőr férj lidérce éled fel, istentelenül felzaklatva az élők bűnös világát. Egy elég agresszív kísértettel van dolgunk - Kínában van néhány – ez a (ismétcsak zöld arcú) repülő halott, a leggorombábbik fajtából, brrr. Félelmetes, álomszerű, akarommondani atmoszférikus, a szintivarázs is nagyon passzentos.


DVD kiadást követelek!


- Klaus Schulze -


- Peter Hammill -


- Grave Digger -


- Rob Zombie -


- King Diamond -


- Sandokan -

---------------------

Nincsenek megjegyzések: