2010. június 9., szerda

THE UNPUBLICIZABLE FILE

Ma Siu Wai, 1993 Hong Kong




Éj, zuhogó eső, kék fények, lány lemészárlása elől menekül – hiába. Áhá, ez HK Cat III! Erős kezdés után lássuk, ez a mozi miként állja meg helyét a nagyszámú azonos időbeni és zsánerbeli vetélytárs között.


(Egy tizennégyes listán találkoztam először a címmel, mely valakinek a best of hk cat 3 favoritjait gyűjtötte össze, íme: The Untold Story (1992) Dr. Lamb (1993) Ebola Syndrome (1996) Daughter of Darkness (1993) Run and Kill (1993) Red to Kill (1994) Suburb Murder (1992) Diary of a Serial Killer (1995) Peeping Tom (1997) The Intruder (1997) Diary of a Serial Rapist (1994) The Unpublicizable File (1993) Human Pork Chop (2001) Love to Kill (1993)




A bűnbanda látványosan bedrogoztatott prostikat futtat, a Katzen-Hansi kinézetű főnök, fizimiskára szerintem közel sem lett elég hiteles, keménykedő megnyilvánulásai általában inkább röhejesek, mint zorkók. Ezúttal a bűnügyi osztály vezetőjét játszó William Ho Ka Kui a DAUGHTER/BROTHER OF DARKNESS filmek főgenyója az igen, attól kirázott a hideg. Aztán az étterem félőrült sánta szakácsa, ki gyilkolja és feltrancsírozza az új konyhaszolgát, mert számára, ha „nyomorék”-nak szólítják az a vörös posztó. Az UNTOLD STORY-feeling a kolbászkészítés (nem jóléti, kerítésnek való!) alapanyagán túl egy kisgyermekkel kapcsolatos felesleges epizóddal csak fokozódik.




A brutális chef a testi hibán kívül nagyobb gonddal is küzd, ez pedig a játékszenvedély, amit a csaló gengsztereknél tombol ki, egyre több pénzt vesztve. Hitelezője munkaadója, az öreg étteremtulajdonos lelkiismeret furdalása miatt szponzorálja, mivel az ő hibájából lett autóbaleset következtében fogyatékos. Igazából a történet nem originális, még egyéni vonásokat sem nagyon hordoz, igyekeztek belegyúrni mindent, ami miatt szeretjük ezt a "bárdolatlan" stílust. Néhány érdekesebb mozzanatot leszámítva sajnos csak egy közepes minőség alatti végeredmény született.




A kötelező szoft-szex mennyiség is bőkezűen lett porciózva, emlékeztet az 1996-os THE IMP-re, ahol a normál cselekmény alig egy óra, mivel egyharmadnyi játékidő a viszonylag hiteltelen erotikus jeleneteknek van áldozva. Na nem baj, a bandafőnök "húzója", két rendőrcsaj, a tulaj lánya mind-mind szemrevalók, ez ügyben pár lényegi kockát ide biggyesztenék, még ha az én tizennégyes listámba nem is fog bekerülni eme műremek;)






-------

-------

Nincsenek megjegyzések: