2011. március 2., szerda

GIRL BOSS: ESCAPE FROM THE REFORM SCHOOL

Nakajima Sadao, 1973 Japán


A 18 éves Girl Geng Bossz Aoki Ruriko hetedik szökési kísérletének közepette találjuk magunkat, ki a japán pinky violence alapkoncepciójához hűen vadóc macskacsajszi, éppen a börtön jellegű javítóintézetből télakolt. Ő nem más, mint a hetvenes években rövid mozis karriert vállaló, Sukeban szerepeiről híres, széparcú Miki Sugimoto. (ßJó-jó ez az IMDb hivatkozás részemről, csak éppen ez a most tárgyalt, sorban az ötödik Sukeban-darab nincs benn a legnagyobb múvi adatbázisban!) Sugimoto legjobb filmje talán a ZERO WOMAN: RED HANDCUFFS, azóta piros bilincses amazonja csaknem kult-figurává izmosodott. A Toei-féle GIRL BOSS szériáról a GIRL BOSS BLUES: QUEEN BEE'S COUNTERATTACK bejegyzésemben emlékeztem meg pár mondatban, ha valakit érdekel.


A menekülő Rurikót az öltönyös üldözők nagy nehezen elcsípik, szétcsapják, visszavonszolják, majd valami sötétzárkába vetik. Dacos pofikája igazi vezetői ábrázat, tarja is magát betörhetetlen „szellemi” státuszához, mivel „fizikailag” általában le van csukva. Tisztelői és irigyei a reformsuli rebellis diáklányai, kik egyben szimbolizálják a hisztérikusan rossz és kezelhetetlen nőstényállat princípiumát. A hipokrita „tanárok” pedig valójában kegyetlen martalócok, kik a felsőbb vezetés előtt idilli képet hazudnak az intézmény sötét, belső dolgait illetően.


Egy szép napon, Rurikó vezetésével 5 leányzó megszökik, kitör pontosabban, hogy ezt a meseszerű akciót nevezzem. A kocsiban pedig hangosan szól a divatos, akkori modern groove, kicsit szanfranciszkó utcáin stílusban. Nagyvárosi kalandjaik tárgyait képezik még némi szex, ezen belül mellek, és néhány szomorú női sorsról lamentáló dalbetét, melyek szerencsére nem annyira nevetségesek, mint az említett QUEEN BEE-s, első sukeban filmben hallhatók.


A lányok lényegében lopkodásból és prostitúcióból tartják fenn magukat, ilyen-olyan balhékban tobzódnak. Rurikó összemelegedik egy piti bűnözővel, akit véletlenül – egy lopás alkalmával - rendelt mellé a jószívű sors. A keménykedő főnökasszony (18 jahre alt) érzelmeket mutat (!), mivel mélyen szerelmes. A szórakozás ezzel unalomba is fullad, az izgalmasan kezdődő, de középtájon ellaposodó film befejezése fintorítja igazán el az ember savanyodó pofáját. Egy olyan sz*r akció a finálé, hogy egy régi csehszlovák Rambó-paródia különb ennél. Kár érte, megjegyzem ezért a csíra zárásért Hong Kongban - ahol ilyen téren nem ismernek pardont! – minimum kasztrálnák az egyént, aki megrendezte.


Ezt a művet csak olyan japán régiségeket kutató fanatikusoknak ajánlom, akik mindenáron a klasszikus pinky rózsaszín pudingjában szeretnek lubickolni, legyen az egy közepes SUKEBAN 5, vagy egy csodás FEMALE PRISONER SCORPION széria.


 ^^^^

Nincsenek megjegyzések: