2008. június 8., vasárnap

HUMAN PORK CHOP

R.: Benny Chan, 2001 Hong Kong

Az EMBERI SERTÉSSZELET a horrorfilmrajongók többségének kedves HK III. kategóriából a legvérlázítóbb, túltesz a legkomolyabbakon: THE UNTOLD STORY, DR. LAMB, EBOLA SYNDROME. Túltesz, de nem jobb náluk: csak mocskosabb.

A film rendőri helyszíneléssel kezdődik, cifra dolgok történhettek itt, bűncselekmény hegyek, közben zúz a brutális elektro-groove. A bandafőnök és kedves felesége kihallgatása során megelevenedik a történet, a drogos prostiról, majd annak haláláról.

Szerencsétlen szajha meglopja a boss-t, ez lesz a veszte, mert ugyan elkapják, de drogfüggősége miatt kénytelen egyébként is a bandával maradni, akik persze szintén drogosok. Ez a film garantáltan elriasztja az embert a droghasználattól, legalább ennyi haszna van: ha ezt csinálod élőhalottá változol!

Grace nevű (anti)hősnőnk annyira leharcolódik az „életmód”, a megaláztatás, a tortúra (kedves kis banda, a cica rúgja meg őket!) miatt, hogy mint prosti használhatatlanná válik, majd túladagolásban meghal. A nem létező erkölcsi normativákkal ékesített banda 3 férfitagja erre buzgón feldarabolja a hullát, majd egyes testrészeket kidobnak, másokból levest főznek. Hú de horrorisztikus!

Hála az égnek a jószívű zsaruk elkapják ezeket a gonosztevőket, a bírósági ítélet: életfogytig börtön.

Javaslom, hogy ezt a művet a jóérzésű emberek kerüljék, "disgusting sleazy"…


3 megjegyzés:

Andris írta...

A CatIII-as Untold Story mocskos, de nagyon erős és szép, a japán Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood viszont nemcsak hogy túl undorító (volt nekem), de filmként is kifejezetten béna, szándékosan gagyi, élvezhetetlen. Ez a Human Pork Chop legalább próbál filmként funkcionálni, vagy csak a brutalitásra megy?

© Pusztai Farkas írta...

Filmként is funkcionál (nem mint a Guinea Pig) és brutális is. Üdv.

© Deliria írta...

Emlékszem egy doksira, amiben egy nyomozó megmutatta az eredeti helyszínt és közben beadtak részleteket ebből a filmből. Van egy másik cat.III,aminek szintén ugyanez a témája,nagyjából egyszerre kerültek a mozikba. Valamelyiket a kettő közül a tetthelyen forgatták!